Оренда квартир у Києві різко подорожчала: скільки доведеться платити

В українській столиці різко подорожчала вартість оренди квартир - йдеться про зростання динаміки цін за останні півроку

В українській столиці різко подорожчала вартість оренди квартир – йдеться про зростання динаміки цін за останні півроку. Про це стало відомо із дослідження, яке провели аналітики порталу нерухомості M2bomber.

Так, за останні півроку середня вартість квартир зросла із 12056 до 15000 грн, різниця становить майже 3000 гривень. Динаміка збільшення цін є досить імпресивною, особливо з огляду на той факт, що нерухомість подорожчала більш ніж на 1 300 грн всього за один місяць.

Якщо розглядати окремо ціни на оренду 1-кімнатних квартир, то найчастіше беруть 7800 грн, що складає 9,4% всіх оголошень на сайтах нерухомості.

Найчастіше кияни пропонують орендувати квартири за 12 800 або 14 400 грн, що складає 8,3% усіх оголошень. Якщо ви хочете винайняти 3-кімнатну квартиру в столиці, будьте готові платити за неї щомісяця 12 000 грн – 8,9% оголошень саме з такими цінами.

Нагадаємо, що в українській столиці людям видають безкоштовні квартири, у Київській міській державній адміністрації розповіли, хто зможе отримати житло. Про це стало відомо з офіційного коментаря, який дали журналістам у КМДА видання Главком.

За словами чиновників, є спільна міська черга пільговиків. У ній близько 60 тис. осіб У грудні 2022 року Київ закупив 112 квартир для пільговиків. Цього року вже виділено 130 млн. грн. для закупівлі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися