Найближчим часом Київ може покинути "червону зону" карантину

Столиця України найближчим часом може покинути "червону зону" карантинних обмежень. Таке рішення можуть прийняти вже на цьому тижні, проте все залежатиме від показників захворюваності. Про це повідомив народний депутат від "Слуги народу" і глава комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Михайло Радуцький під час спілкування з журналістами, передає видання "Букви".

За його словами, кілька західних областей нашої країни вже покинули "червону зону" карантинних обмежень. Він зазначив, що існує тенденція, що наступним на черзі повинен бути Київ. Редукцій заявив, що жорсткий карантин сьогодні також закінчився в Одесі.

Нардеп зазначив, що необхідно дивитися на статистику захворюваності на протязі декількох днів, так як у вихідні завжди йде зниження кількості захворілих через малу кількість проведених тестів. Радуцький сказав, що необхідно спостерігати за статистикою у вівторок і середу, а також звертати увагу на кількість госпіталізацій.

Парламентарій також заявив, що зараз питання введення загальнонаціонального локдауна не стоїть на порядку денному. Він зазначив, що зараз можна спостерігати спад захворюваності, проте багатьох українців хвилює питання карантину на Великдень, поминальні дні і травневі свята, щоб масові скупчення людей не викликали нового сплеску захворюваності.

Довідка: в Києві з 5 квітня діють жорсткі карантинні обмеження. Влада закрила роботу шкіл і дитячих садів, а також зупинили повноцінний рух громадського транспорту, в якому можуть їздити по спеціальних пропусках тільки працівники підприємств критичної інфраструктури.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в Києві на кілька днів перекриють рух на Хрещатику.

Читайте також про збитки бюджету Києва через карантин.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися