У Києві відкриється "Містечко здоров'я": що відбудеться на заході

На Контрактовій площі відбудеться фізкультурно-оздоровчий захід

У Києві до Дня фізичної культури і спорту відкриється "Містечко здоров’я". На локації можна перевірити деякі показники здоров'я та отримати поради щодо корекції способу життя. Про це повідомляє Центр громадського здоров’я України, передають "Коментарі".

Сьогодні, 9 вересня, на Контрактовій площі у столиці відбудеться фізкультурно-оздоровчий захід "День фізичної культури та спорту України". Серед спортивних локацій та активностей заходу – "Містечко здоров’я".

На локації можна перевірити показники здоров’я, які впливають на виникнення серцево-судинних захворювань, інсультів. Зокрема, можна виміряти артеріальний тиск, рівень глюкози крові, оцінити легеневу функцію та виміряти рівень CO2, а також отримати консультацію щодо корекції способу життя (як кинути палити, як правильно харчуватись тощо).

Гості також зможуть укласти почесний договір про обіцянку притримуватись засад здорового способу життя, отримати корисні роздаткові матеріали, які допоможуть підтримати здоров’я, та "шпаргалку" з готовим тренуванням.

Реєстрація усіх охочих відвідати захід - за цим посиланням.

Місце проведення: м. Київ, Контрактова Площа (біля колесу огляду). Початок заходу о 16:00. Кінець заходу о 21:00.

Нагадуємо, що на київських вулицях встановлять "берлінські подушки" для зниження швидкості автівок. В рамках експерименту встановлять "берлінські подушки" різних постачальників на 5 вулицях. Берлінська подушка – це засіб зниження швидкості руху автомобілів, що складається з декількох штучних нерівностей, які розташовані посеред проїжджої частини з проміжками між ними.

Як раніше писали "Коментарі", у Києві продовжується процес 3D-сканування архітектурних пам'яток культурної спадщини із метою їх захисту під час війни. Цього разу у межах проекту #SaveUkrainianHeritage спільно з командою Skeiron проводиться оцифрування Успенського собору - національної святині України та головного храму Києво-Печерської лаври.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися