Степанов заявив, що Київ відразу перейде в "жовту" зону карантину: що це значить

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов заявив про те, що Київ скоро покине "червону" зону карантинних обмежень і відразу перейде в "жовту". Про це він повідомив під час щоденного брифінгу щодо захворюваності.

За словами Степанова, українська столиця відразу перейде в "жовту" зону карантину. Він зазначив, що за всіма необхідними показниками Київ продемонстрував позитивний результат, який не перевищує критерії МОЗ. Міністр заявив, що його відомство вже направило відповідний документ в міську комісію, щоб провести засідання і вивести Київ з "червоної" зони обмежень.

Також раніше мер Києва Віталій Кличко повідомляв про те, що до 30 квітня Київ може покинути "червону" зону карантину, а саме рішення буде прийматися 28 квітня на засіданні міської надзвичайної комісії.

Довідка: жорсткий карантин в столиці почав діяти з 20 березня. З 5 квітня міська влада прийняла рішення про посилення обмежень. З того моменту в Києві не працюють школи та дитячі садки, а проїзд в громадському транспорті можливий тільки за спеціальними перепустками для співробітників підприємств критичної інфраструктури.

Спочатку карантин повинен був діяти до 16 квітня, проте влада ухвалила рішення про продовження обмежень до 30 квітня. Також мер Віталій Кличко і його заступники повідомляли, що якщо ситуацію із захворюваністю не покращиться, то локдаун в Києві продовжать до 10 травня.

В "жовтої" зоні карантинних обмежень, згідно з правилами МОЗ, забороняється відвідування закладів соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку, крім тих, хто надає кризові послуги.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, скільки бюджет Києва втратив під час карантину.

Читайте також про будівництво з'їздів з Подільського мосту на Троєщину на лівому березі.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися