Великдень у Києві 2021: Рубан розповів про обмеження на свято

Виходячи із заяв міністра охорони здоров'я України Максима Степанова і мера Києва Віталія Кличка, столиця скоро покине "червону" зону карантину. Про те, чи будуть діяти карантинні обмеження під час святкування Великодня 2 травня розповів глава госпродпотребслужби Києва Олег Рубан в коментарі виданню "РБК-Україна".

За його словами, якщо в Києві приймуть рішення про закінчення локдауна, то на Великдень не будуть діяти додаткові обмеження, залишаться лише ті, які будуть передбачені відповідною зоною адаптивного карантину.

Водночас він зазначив, що під час святкування Великодня в столиці посилять контроль за дотриманням обмежень. Рубан заявив, що влада провела консультації з представниками всіх конфесій і домовилися про те, що вони будуть дотримуватися особливого порядку.

Щодо виходу столиці з "червоної" зони карантинних обмежень Рубан сказав, що не може назвати точної дати. Він заявив, що остаточне рішення приймає міністерство, проте йде тенденція на поліпшення показників захворюваності в місті.

Довідка: вчора мер Києва Віталій Кличко заявив, що столиця може вийти з жорсткого карантину вже 30 квітня. Відповідне рішення буде розглядати міська комісія з надзвичайних ситуацій, виходячи з показників захворюваності.

Сьогодні міністр Максим Степанов заявив, що на цьому тижні Київ покине "червону" зону карантину, а міська влада вже отримала відповідний документ з рекомендацією від МОЗ про переведення міста в режим "жовтої" зони обмежень.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, скільки бюджет Києва втратив під час карантину.

Читайте також про будівництво з'їздів на лівий берег з мосту на Троєщину.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися