У Київводоканалі розповіли, як будуть забезпечувати роботу об'єктів у випадку перебоїв зі світлом

16 генераторів також готові до роботи на каналізаційних насосних станціях

На Київщині є 46 генераторів, які готові забезпечити неперервну роботу об'єктів Київводоканалу в разі виникнення проблем з електропостачанням. Щодо водопровідних станцій,  є 30 генераторів з загальною потужністю 4,8 мегаватт, які призначені для забезпечення безперебійної роботи.

Про це повідомляє Київводоканал.

Це дозволить повністю зберегти режим роботи насосного і технологічного обладнання трьох водопровідних насосних станцій столиці,  що  забезпечить безперебійне централізоване  водопостачання питною водою з артезіанських свердловин двох великих житлових масивів і селища, де сумарно проживає приблизно 320 тисяч мешканців. Збереження тиску в мережі під час ворожих обстрілів також дає можливість оперативно гасити пожежі у випадках виникнення надзвичайних ситуацій, - йдеться в повідомленні.

У випадку пошкодження централізованої системи водопостачання та вимкнення основних насосних станцій, зможуть організувати розподіл води для населення за допомогою автоцистерн, які будуть заправлятися з обладнаних генераторами свердловин.

Також є 16 генераторів, готових для роботи на каналізаційних насосних станціях, що забезпечить безперебійне відведення стічних вод. Дев'ять з них встановлені стаціонарно на важливих каналізаційних насосних станціях, а ще сім генераторів пересувного типу готові до оперативного виїзду у випадку потреби. Важливо зазначити, що більшість цих генераторів була отримана в якості гуманітарної допомоги, зокрема від організації ЮНІСЕФ.

Також "Коментарі" писали, що у Києві запланована профілактична промивка водопровідних мереж. Про це киян попередили в Оболонській районній державній адміністрації з посиланням на інформацію столичного водоканалу.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися