На Київщині військових готують до боротьби з диверсійно-розвідувальними групами (ФОТО)

На Київському напрямку, зокрема в Чорнобильській зоні, провели навчання з протидії ДРГ

На Київщині провели тренування сил і засобів контрдиверсійної боротьби. Про це повідомляє Командування Об'єднаних Сил ЗС України, передають "Коментарі".

Командувач Об’єднаних Сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв розповів, що за легендою навчань диверсійно-розвідувальна група намагається перетнути державний кордон України й просунутися вглибину прикордоння. ДРГ своєчасно помічає спостережний пост. Далі підключаються оператори, які працюють із технічними засобами моніторингу й розвідки, а також висилають протидиверсійний резерв. Одночасно по ворогу наносять вогневе ураження. Вогонь коригується як з БПЛА, так і за допомогою відеокамер. Підриваються мінно-вибухові загородження. Таким чином спробу ворога просунутися прикордонням ліквідовано.

У межах заходу також відбулася зустріч з представниками обласних військових адміністрацій Північної операційної зони. Зустріч провели, щоб продемонструвати, як необхідно оснащувати державний кордон України в технічному плані та які способи можна застосовувати для боротьби з диверсантами. 

Сергій Наєв зазначив, що було вироблено єдиний підхід до підсилення державного кордону й оснащення його відеокамерами та іншими технічними засобами, які в разі спроб його прориву допомагатимуть українським військовим точно наносити вогневе ураження по ворогу.

Як раніше писали "Коментарі", в Ірпені за рахунок Фонду ліквідації наслідків збройної агресії відновлюють житловий будинок, пошкоджений росіянами. На об'єкті вже розпочали ремонтно-будівельні роботи. Зокрема, відновлюють зруйновані внутрішні конструкції та фасади, здійснюють зовнішнє і внутрішнє опорядження будинку, виконують роботи з утеплення та інші роботи.

Нагадуємо, що комунальне підприємство "Київський метрополітен" оголосило тендер на проведення капітального ремонту будівлі вестибюля станції метро "Лук'янівська". Оцінена вартість робіт становить 84,92 мільйона гривень. Частина громадських діячів обурена тендером на таку суму під час війни. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися