На Київщині відкрили відбудований ліцей, який зруйнували росіяни (ФОТО)

Внаслідок бойових дій ліцей зазнав серйозних руйнувань

Перший дзвоник пролунав сьогодні в відновленому Ірпінському ліцеї № 3, який зазнав руйнувань внаслідок бойових дій. Про це повідомляє голова Київської ОДА Руслан Кравченко, передають "Коментарі".

До повномасштабної війни Ірпінський ліцей № 3 був найбільшим навчальним закладом Ірпеня - його відвідували майже 2000 дітей.

Внаслідок бойових дій ліцей зазнав найбільших руйнувань серед інших закладів освіти Ірпеня. Рівень ушкоджень становив близько 75%. Через постійні "прильоти" була знищена покрівля, вигоріли приміщення на трьох поверхах, фасади, стіни, вікна тощо.

Стало відомо, що заклад відбудували за кошти UNICEF - майже 5 млн євро. Активно долучилися до відбудови закладу й інші меценати.

"Сьогодні це сучасний заклад освіти із безбар'єрним простором. Повністю оновлено матеріально-технічну базу ліцею, облаштовано нові комунікації, проведені роботи з термомодернізації фасаду та підвищена енергоефективність, облаштоване укриття. Крім того, побудовані футбольні поля, мультифункціональний майданчик, майданчик для петанку, зона силового фітнесу та TRX, два ігрові спортивні зали", - розповів Руслан Кравченко.

Очікується, що на навчання до закладу повернуться 1500 дітей.

Нагадуємо, що комунальне підприємство "Київський метрополітен" оголосило тендер на проведення капітального ремонту будівлі вестибюля станції метро "Лук'янівська". Оцінена вартість робіт становить 84,92 мільйона гривень. Частина громадських діячів обурена тендером на таку суму під час війни. 

Як раніше писали "Коментарі", в Ірпені за рахунок Фонду ліквідації наслідків збройної агресії відновлюють житловий будинок, пошкоджений росіянами. На об'єкті вже розпочали ремонтно-будівельні роботи. Зокрема, відновлюють зруйновані внутрішні конструкції та фасади, здійснюють зовнішнє і внутрішнє опорядження будинку, виконують роботи з утеплення та інші роботи.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися