Київський зоопарк випустив на волю рідкісних хом’яків (ФОТО)

Тварини шукатимуть нову домівку у степу

Рідкісні хом’яки шукатимуть нову домівку в Одеській області. Про це розповіли у Київському зоопарку, передають "Коментарі".

Київський зоопарк продовжує проводити програму з розмноженню та відновленню хом’яка у дикій природі на території України. Хом’як звичайний занесений до Червоної книги України в категорію "Неоцінений". Цього року фахівці столичного зоопарку повернули 15 хом'яків звичайних в Тарутинський степ.

"Цього року ми провели випуск 15 хом`яків на територію Тарутинського степу для відновлення місцевої популяції. Наші підопічні вже освоюються на новому місці. Це унікальний проект і ми ним дуже пишаємося. Адже це і є важлива місія справжніх зоопарків, що зберігають рідкісні види", — прокоментували у Київському зоопарку.

У закладі оприлюднили фото рідкісних тварин у дикій природі. Зазначимо, що ландшафтний заказник "Тарутинський степ" є одним з найбільших збережених в Україні фрагментів степової екосистеми в Одеській області.

Нагадаємо, у приміщенні найстарішого лісництва Києва почав працювати Музей лісу. Відвідати заклад можна безкоштовно. Ідея створити цей музей виникла під час розбору старої будівлі лісової застави. Тоді в ній знайшли документи часів ХІХ – початку ХХ століть. Подивитись фото Музею лісу можна за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві захисники дикої природи знайшли у найчистішому столичному озері рідкісну червонокнижну рослину. У Київському еколого-культурному центрі розповіли про унікальність цієї знахідки, та чому озеро у Голосіївському районі столиці необхідно захистити від забудови.

Читайте також, що забудовники знищили у Києві величезну площу парків.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Тамара

18 вересня 2023, 16:41

Все, хомякам буде смерть, вони не виживуть в наших реальних умовах, їде війна, дуже шкода хомячків

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися