Київ переходить в "жовту" зону карантину: які будуть обмеження

Кабінет міністрів України прийняв остаточне рішення про вихід Києва з "червоної" зони карантинних обмежень з 1 травня. Столиця відразу перейде в "жовту" зону адаптивного карантину, минаючи "помаранчеву". Про це повідомив міністр Кабміну Олег Немчінов на своєму каналі в Telegram.

Ми вирішили розповісти, які обмеження діють в "жовтій" зоні карантину. Дозволяється робота ресторанів, кафе та інших закладів до 24:00. Зберігається вимога розміщувати відвідувачів на відстані не менше двох метрів за сусідніми столиками й не більше чотирьох осіб за слотом. З півночі до 7 ранку дозволена доставка замовлень або продаж на винос.

Транспорт працює і нерегулярні перевезення пасажирів також, проте за умови, що кількість людей не буде перевищувати кількість місць для сидіння, а водій і всі пасажири будуть в масках.

Кінотеатри та інші установи культури працюють з наповненістю залів не більше ніж на 50%. Готелі, санаторії та інші реабілітаційні установи можуть працювати. Дозволяється відвідування дітьми шкіл всіх класів, в тому числі групами понад 20 осіб.

Дозволяється робота басейнів не більше чотирьох осіб на одній доріжці для індивідуальних занять або шести осіб для тренувальних груп. Спортзали і фітнес-центри можуть працювати тільки в разі забезпечення кількості відвідувачів в залі з розрахунку одна людина на 10 кв. м приміщення.

Масові заходи дозволені з заповненістю залів не більше ніж на 50%. Можна проводити матчі командних видів спорту з глядачами, за умови, що вони не будуть займати більш ніж половину передбачених місць.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в Києві перекриють міст через проспект Бандери в Оболонському районі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися