У Києві зроблять дуже важливе перейменування: що планують змінити

В українській столиці зроблять дуже важливе перейменування — йдеться про зміну назви Олександрівської лікарні

В українській столиці зроблять дуже важливе перейменування — йдеться про зміну назви Олександрівської лікарні. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого директором департаменту громадських комунікацій КМДА Романом Леликом.

За його словами, Олександрівська лікарня змінить назву на Свято-Михайлівську. Такий варіант підтримали городяни під час громадського обговорення.

Цю рекомендацію комісії буде передано до Київської міської ради. Остаточне рішення вже ухвалюватиме депутатський корпус.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Комітет всесвітньої спадщини Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки та культури (ЮНЕСКО) додав об'єкти "Софійський собор" та пов'язані з ним монастирські споруди та Києво-Печерську лавру до списку Всесвітньої спадщини під загрозою знищення.

Таке рішення в ЮНЕСКО ухвалили через загрозу знищення Софійського собору та Києво-Печерської лаври, які створюють постійні повітряні атаки російських окупантів на українську столицю.

Нагадаємо, у Києві дозволили забудовникам знести чотири історичні будівлі. Рішення віддати під забудову кілька об'єктів, один із яких знаходиться у буферній зоні Софії Київської, було ухвалено на засіданні Постійної комісії Київської міської ради з питань архітектури, містопланування та земельних відносин. Подробиці - за посиланням.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися