У Києві дозволили знести історичні будівлі під забудову (ФОТО)

Про які об’єкти йде мова — перелік адрес

У Києві дозволили забудовникам знести чотири історичні будівлі. Про це розповів громадський активіст Дмитро Перов, передають "Коментарі".

За його словами, рішення віддати під забудову кілька об'єктів, один з яких знаходиться в буферній зоні Софії Київської, ухвалили цього тижня на засіданні Постійної комісії Київської міської ради з питань архітектури, містопланування та земельних відносин. Під час розгляду низки питань у столичних депутатів не викликало додаткових зауважень що під забудову віддають об’єкти культурної спадщини.

Перелік адрес історичних будинків, які дозволили віддати під забудови такий:

·       Кирилівська, 13є, двоповерховий будинок кінця ХІХ століття;

·       Набережно-Хрещатицька, 13, одноповерховий будинок 1822 року;

·       Набережно-Хрещатицька, 15, двоповерховий будинок середини ХІХ століття;

·       Георгіївський провулок, 9, буферна Софії Київської, будинок кінця ХІХ століття.

"А от проект про надання додаткового захисту будівлям старше 100-років взагалі не розглядався!" — зазначив Дмитро Перов.

Активіст оприлюднив фото історичних будинків, які планують знищити забудовники.

У коментарях під його публікацією у Facebook багато обурених цим рішенням столичної влади людей:

·       Ну ось і тріумф забудовників і показова демонстрація, що вони будуть це робити й далі.

·   Треба відкликати таких депутатів. Зібрати 400 виборців в ухвалити рішення про звільнення. А тут одразу пакетом можна проголосувати. Тоді іншим перехочеться віддавати рід забудову пам’ятки.

·       Таких діячів треба судити за державну зраду.

·       Щось члени земельної комісії якось недуже… Може треба нових, хто буде цінувати культурну спадщину?

·       І що, нічого вдіяти не можна? Он загиблий нині захисник і активіст Роман Ратушний відстояв Протасів яр від забудови.

·       Цю комісію із земельних питань і архітектури КМР потрібно розігнати. Дві години не могли набрати кворум, а вже коли ці таргани — депутати сповзлися, то почали голосно розмовляти мовою окупантів, травити анекдоти, реготати, ходячи по конференц-залу.

·       Відділ людиноподібних приматів у київському зоопарку виглядає пристойніше.

·       А голова комісії замість розгляду питання про заповідання території "Вікова діброва" почав на весь зал особисті розбірки з приводу поста у Фейсбуці. Краще б він вдома сидів, на домашньому арешті, з браслетом....

·       В цілому світі культурну спадщину зберігають і туристам є на що подивитись. А наші олігархи тільки гроші хапать, ганьба їм коли вже буде зупинка.

Нагадаємо, депутати від фракції "Слуга народу" заявили про корупцію під час реконструкції центру реабілітації у Києві. Заяву оприлюднив депутат Київської міської ради Микола Конопелько. За його словами, на реконструкції Центру реабілітації в Оболонському районі Департамент охорони здоров‘я Київської міської державної адміністрації розкрадає кошти столичного бюджету. Подробиці, фото та відео — за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що під стінами Київської міської державної адміністрації відбувся масштабний протест проти марнотратства столичної влади. Люди вимагали припинити "відмивати" гроші на тендерах та спрямувати їх на Збройні сили України. У знак протесту проти марнотратства столичної влади стіну столичної мерії облили червоною фарбою. Серед учасників мітингу було багато молоді. 

Читайте також, що кияни вимагають від влади нерозкішного бюджету під час війни.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


ufo

22 вересня 2023, 20:25

Ну, паскудное отношение к своей истории у нас вообще добрая традиция. А потом будем удивляться, почему в городе с 1500-летней историей нет ни одного исторического здания, одни жк и трц

пропроророрпо

17 вересня 2023, 11:22

Эти сараи сложно назвать исторической ценностью даже в плане архитекуры, ничем не примечательные сараи, особенно не набережной.

віктор

17 вересня 2023, 11:03

Наш київський екскурсовод знає всі історичні будівлі для заробітку на забудовах. Воно ж не може відмовитись від легких грошей, а Київ, це не важливо для нього

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися