У Києві зроблять ресторан в секретному тунелі сталінського метро (ФОТО)

У столичному парку "Наталка" на Оболоні почали реконструювати одне з найцікавіших місць Києва, а саме - бетонний кесон, який називають "сталінським метро". Про це повідомили в Telegram-каналі "Київ Зараз" і прикріпили фотографії робіт.

Повідомляється, що в урочищі парку "Наталка" побудують ресторан з двома поверхами. Верхній поверх буде виконано у формі скляного купола з двома оглядовими майданчиками. До них будуть вести сходи, які будуть виходити зовні з ресторану.

Роботи по реконструкції унікального об'єкта під ресторан планують завершити у другому кварталі поточного року.

Довідка: кесон на Оболоні є частиною нереалізованої ідеї побудувати тунелі під Дніпром для того, щоб забезпечити оборону Києва під час війни. Радянська влада боялася, що в разі військового вторгнення, мости через Дніпро будуть зруйновані, як це і сталося під час Другої Світової війни. Будівельні роботи в рамках проекту велися з 1838 по 1941 роки, а в 1944 році від цієї ідеї вирішили відмовитися.

Крім реконструкції кесона на Оболоні планують упорядкувати й зробити величезну зону відпочинку на Оболонському острові. Туди вже зводять пішохідний міст у формі хвилі, будівництво якого фінансують меценати.

Також в Києві дали старт початку будівництва метрополітену на Троєщину, яке почнуть зводити після відкриття Подільсько-Воскресенського моста.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, якою буде погода в столиці на 1 травня і Великдень 2021.

Читайте також про затримання молодих людей, який курили в вагоні метро Києва.

Джерело: https://t.me/kyiv_n


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися