"Укрзалізниця" кардинально змінить проїзд поїздами з Києва: що зроблять

Державна компанія "Укрзалізниця" кардинально змінить проїзд поїздами з української столиці

Державна компанія "Укрзалізниця" кардинально змінить проїзд поїздами з української столиці — йдеться про запровадження воєнізованої охорони на маршрутах. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою УЗ на її ресурсах у соціальних мережах.

За словами залізничників, практика супроводу поїздів воєнізованою охороною показала, що це дієвий інструмент, який дозволяє швидко відреагувати на порушення правил поведінки громадян залізничним транспортом.

Відтепер до проекту приєднали поїзди: Ужгород – Київ – Ужгород, Чоп – Київ – Чоп та Київ – Ворохта – Київ.

Працівники воєнізованої охорони УЗ мають право вживати заходів фізичного впливу, затримувати та передавати правопорушників до правоохоронних органів.

Нагадаємо, що в українській столиці радикально змінять проїзд у громадському транспорті — з наступного літа у всьому рухомому складі обов'язково включатимуть кондиціонери. Про це стало відомо із відповідного рішення Київської міської державної адміністрації у відповідь на петицію місцевих мешканців.

У червні на сайті Київради активісти зареєстрували петицію про те, щоб у міському транспорті влітку включали кондиціонери.

Автори ініціативи запропонували зобов'язати "Київпастранс" включати кондиціонери для пасажирів для комфортної та безпечної поїздки. 4 вересня у КМДА підтримали цю петицію.

Там зазначили, що до кінця 2023 року планується придбати 8 нових одиниць громадського транспорту, обладнаних кондиціонерами.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися