У Київській області двоє чоловіків сховали у себе ЗРК "Тор", який залишили окупанти (ФОТО)

Вартість ракет складає близько 30 мільйонів гривень

На Київщині двоє ексучасників добровольчого формування територіальної громади (ДФТГ) вирішили зберегти в себе зенітно-ракетний комплекс "Тор" та ракети до нього, які залишили російські окупанти. Тепер їм загрожує до 7 років за ґратами. 

Про це повідомляє Спецпрокуратура у сфері оборони Центрального регіону. 

За даними розслідування, двоє колишніх членів добровольчого формування незаконно здобули та зберігали 8 ракет до зенітно-ракетного комплексу російських окупантів "ТОР-М1". За попередніми даними, зброя була залишена російськими військами під час бойових дій на території Чернігівської області. Вартість ракет складає близько 30 мільйонів гривень. Обом повідомили про підозру у вчиненні злочину за ч. 1 ст. 263 ККУ. 

Щодо одного з них - розглядається питання про застосування запобіжного заходу, а щодо іншого вже призначено домашній арешт.На вимогу прокуратури вилучені ракети, призначені для протиповітряної та протиракетної оборони, та передані судом для використання Збройними силами України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до семи років.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що у столиці України правоохоронці затримали чоловіка, у якого в гаражі було облаштовано сховище для зброї та боєприпасів. Під час проведення обшуків були вилучені гранати, ракети та переносний протитанковий комплекс.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


ufo

3 жовтня 2023, 17:46

Вот так и помогай государству, потом еще и виноват будешь.

Укр

2 жовтня 2023, 08:46

Які 7 років? Мужикам треба премію виплатити і медалі дати...

Валера

1 жовтня 2023, 08:28

И что с того, у меня схован град (УРАЛ), отремонтировал уже, вот не знаю как извлечь ракеты из него, хочу переделать под грузовой автомобиль, так как мой забрали в марте 2022.

УКРАИНЕЦ

30 вересня 2023, 22:53

петя, там тебя и закопают как и остальных петушков!!!

петя

30 вересня 2023, 19:14

Oleg, ты адресок оставь,мы подъедем

Сергій

30 вересня 2023, 10:19

"...незаконно здобули та зберігали...", - захопили у російських фашистів "НЕЗАЕОННО". Проглядається боротьба "влади" проти Українських Патріотів, і оце замість Подяки. Джерело: https://kyiv.comments.ua/ua/news/society/developments/20495-u-kiivskiy-oblasti-dvoe-cholovikiv-shovali-u-sebe-zrk-tor-yakiy-zalishili-okupanti-foto.html © Comments.ua

Oleg

30 вересня 2023, 07:57

Так багато в кого є що сховано. Гранати і кулемети. У мене теж є схованка. Цікаво як вони їх знайшли? хтось здав хлопців? В мене є невикористни джавеліни. Так на всяк випадок.

УКРАИНЕЦ

30 вересня 2023, 02:33

це аваковскьке опг під назвою мвс требе все мобілізувать на передову, обучені, підготовлені бажаючі убивать і калічить Українців так хай боряться с кацапами!

микола

30 вересня 2023, 00:35

ніхуя собі арсенал

путлерович

29 вересня 2023, 23:07

Люди складають копійки на армію а злодії у владі крадуть все що можуть...і не можуть....Так в яких окопах воює К.Тимошенко -друган Зеленського ???...Міністри отримують сотні тисяч зарплат...інтересно..скільки ж вони жертвують на армію....????

Олекс

29 вересня 2023, 19:29

Алекс, де ми прожили своє житя... не україна а х...й зна що...

Алекс

29 вересня 2023, 17:53

Незаконно здобули? у кацапів? а як вони мали "законно" здобути? що за недолугі звинувачення? не країна, а шарашкіна контора! "Вартість ракет складає близько 30 мільйонів гривень" - тогюто ці покидбьки в погонах, которі ні разу не ризикували життям на передовій, тепер наживуться на цьому -а ті, що добровільно стали "на захист Батьківщини" - не мають права "вкрасти" у агресорів та окупантів! от так захищай країну - і ще будеш винним!

Олекс

29 вересня 2023, 17:15

Треба вальтанути по нашій верховній раді та депутатах.

Олег

29 вересня 2023, 16:54

Диву тільки даєшся.Одних під суд за те ,що вони газди і зберегли (не вкрали) ТОР, а попередні міністри оборони і призиденти РОЗПРОДАЛИ половину Української армії і нормально себе почувають, і ніхто їх не чіває.Де справедливість?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися