У Києві регулюватимуть тарифи на проїзд у транспорті: подробиці

В українській столиці ухвалили рішення про регулювання тарифів на проїзд у громадському транспорті

В українській столиці ухвалили рішення про регулювання тарифів на проїзд у громадському транспорті – депутати Київської міської ради на засіданні 3 жовтня виділили на це 1,2 мільярда гривень. Про це стало відомо із результатів сесії органу.

Відомо, що Київрада виділила Департаменту транспортної інфраструктури понад 1,2 мільярда гривень на регулювання тарифів на проїзд у міському пасажирському транспорті.

Тому що ціна поїздки 8 гривень давно не відповідає собівартості проїзду. Оскільки вартість не підвищують, а транспортним підприємствам треба працювати, варто забезпечити їм таку можливість.

Нагадаємо, що в українській столиці з 4 жовтня кардинально змінять спосіб оплати проїзду в громадському транспорті, йдеться про систему списування грошей при оплаті за проїзд по банківській карті. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, яке опублікували у прес-службі додатку Київ Цифрової.

При сплаті проїзду банківською карткою кожні два платежі об'єднуватимуться. Тобто, якщо ви сплачуєте проїзд за коштами з пластикової банківської картки, Apple Pay або Google Pay, оплата списується за кожні дві подорожі протягом дня. Якщо сплатити проїзд банківською картою лише один раз, тоді сплата спишеться наприкінці дня – після 21:00.

Банківською карткою можна заплатити лише за одного пасажира. Якщо ви подорожуєте з близькими, скористайтесь пластиковою транспортною карткою або QR-квитками.

Оплата QR-квитками та поїздками на транспортних картах залишається без змін. Скануйте транспортну картку або QR-квиток на валідаторе – через кілька хвилин запис про використання з'явиться у програмі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


ufo

5 жовтня 2023, 20:58

Ну, кроме подорожаний всего подряд у нас иного ждать и не приходится.

ТРАЛ

4 жовтня 2023, 09:42

НЕ ПЛАТИЛ И НЕ СОБИРАЮСЬ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися