Масштаби пожеж торф’яників на Київщині можна побачити з висоти (ВІДЕО)

Рятувальники оприлюднили відео з дронів

Рятувальники показали масштаби пожеж торф’яників на Київщині. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Державної служби з надзвичайних ситуацій в регіоні.

Кадри зроблені сьогодні, 5 жовтня, та напередодні у Вишгородському районі Київської області. Два відео з дрону, які було знято з різницею у добу.

"На першому — вогонь ще ховається у землі в торф’яних покладах. Але за допомогою тепловізора його знаходять рятувальники під час моніторингу територій", — йдеться у повідомленні ДСНС України у Київській області.

На другому відео можна побачити випалену і залиту водою землю у місці, де рятувальники вже загасили пожежу.

"Саме так нищиться все живе від вогню, який у більшості випадків є наслідком діяльності людини. Подивіться і замисліться. Чи повинно так бути?" — додали у відомстві у дописі до оприлюдненого відео.

Рятувальники зазначають, що найчастіше пожежі на торфовищах трапляються в місцях видобутку або залягання торфу. Причинами пожеж може бути блискавка, самозаймання торфу або неправильне поводження з вогнем. Загоряння торфу дуже підступне. Торф вигоряє зсередини. Під час горіння торфу у землі утворюються порожнини, в які можна провалитися й згоріти. Температура в товщі горіння торфу складає понад тисячу градусів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Білоцерківському районі Київської області сталася ДТП за участі трьох автомобілей. В аварії травмовані люди. Внаслідок ДТП з травмами до лікарень шпиталізували трьох потерпілих.

Нагадаємо, у Києві чоловік вбив пенсіонера та заховав його тіло у ванній. Підозрюваний в умисному вбивстві понад десять років доглядав за підопічним, отримуючи гроші від його родичів, які перебувають за кордоном. Подробиці — за посиланням.

Читайте також, що у Солом’янському районі Києва стався вибух в багатоквартирному будинку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися