Екологи обурені знищенням унікальної природи на Київщині (ФОТО)

Що відомо про ситуацію в заповідних зонах

Столичні екологи обурені знищенням унікальних природних заказників власниками елітних автомобілів. Про це йдеться у заяві Київського еколого-культурного центру (КЕКЦ), передають "Коментарі".

За даними організації, у Київській області джипери знищують ландшафтний заказник місцевого значення "Васильківські Карпати". Ця заповідна зона розташована у Васильківському районі поміж селами Велика Бугаївка, Гвоздів, Крушинка та Рославичі.

"Щороку під колесами джиперів знищуються гнізда птахів, молоді зайченята, ящурки, комахи, рідкісні рослини. Так, джипери повністю знищили колесами джипів популяцію червонокнижної гронянкі півмісяцевої. Місцеві жителі неодноразово порушували питання перед владою про заборону джипінгу, але влада їх не чує", — заявили у Київському еколого-культурному центрі.

В КЕКЦ додали, що з 2010-х років горбиста місцевість заказника "Васильківські Карпати стала улюбленим місцем джиперів. Тут проводив змагання з джипінгу один із синів президента-втікача Віктора Януковича. Екологи оприлюднили фото, як джипери знищують заказник "Васильківські Карпати".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що біля села Козин джипери знищують ландшафтний заказник "Козинський". Заповідну зону незаконно перетворили на полігон для автомобільних розваг. На третину заказник "Козинський" вже знищили.

Нагадаємо, у Києві джипери знищують заказники "Муромець-Лопуховате"  та "Осокорківські луки". Ландшафтний заказник "Муромець-Лопуховате", розташований у Деснянському районі столиці, був створений у 2002 році. Площа заповідної зони становить 217 гектарів. Жахлива картина через джипінг і в столичному заказнику "Осокорківські луки". Столичні екологи закликали депутатів Київської міської ради заборонити джипінг у столиці.

Читайте також, що у Києві на благоустрій навколо озера Вербне планують витратити мільйони гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися