Джипери знищують заповідні зони у Києві (ФОТО)

Столичні екологи б’ють на спалах та закликають заборонити такі розваги

У Києві джипери знищують заказники "Муромець-Лопуховате"  та "Осокорківські луки". Про це заявили у Київському еколого-культурному центрі (КЕКЦ), передають "Коментарі".

За даними організації, через автомобільні розваги у Києві знищують природні зони та вбивають тварин. Столичні екологи нагадали, що ландшафтний заказник місцевого значення "Муромець-Лопуховате", розташований у Деснянському районі Києва, був створений у 2002 році. Площа заповідної зони становить 217 гектарів. Ландшафт заказника представлений заплавною екосистемою з водоймами і заболоченими ділянками, комплексом луків, прибережно-водною рослинністю та лісовими насадженнями.

"В парку "Муромець" (колишній Парк Дружби народів) видаються на прокат квадрацикли. Вони практично всі ідуть в цей заказник. Від цих джиперів страждає природа і на острові Муромець (природні луки, що починаються від центральної паркової алеї і до протоки Бобриця). Джипери, носяться як скажені пошкоджуючи наземну рослинність, давлять тварин, птахів , лякають відпочивальників, які приходять у парк з надією насолодитись місцевою природою", — йдеться в заяві Київського еколого-культурного центру.

В КЕКЦ додали, що така сама жахлива картина і в столичному заказнику "Осокорківські луки". Столичні екологи закликали депутатів Київської міської ради заборонити джипінг у столиці.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Обухівському районі Київської області біля села Козин джипери знищують ландшафтний заказник загальнодержавного значення "Козинський". Заповідну зону незаконно перетворили на полігон для автомобільних розваг. Навколо видно сліди коліс, на одну третину заказника вже знищили.

Нагадаємо, у Києві озеро Синє знищено через забудову. Таку заяву зробив директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко. Еколог розповів, чому саме у Києві загинуло озеро Синє. Після скандалу у Києві почали геологічні роботи на цій водоймі

Читайте також, як у Києві запобігли незаконній оренді 43 гектарів землі на острові Галерний для забудови. 

Дивіться також фото, як у Києві розчистили берег річки Либідь та дно озера "Райдуга".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися