Острів у Києві захистили від забудовників: подробиці

Що відомо по цій судовій справі

У Києві запобігли незаконній оренді 43 гектарів землі на острові Галерний для забудови. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської прокуратури.

За даними відомства, Господарський суд Києва відмовив забудовнику у задоволенні позовних вимог про визнання за ним права на оренду земельних ділянок загальною площею понад 43 гектари на острові Галерний та визнання укладеним договору оренди цих ділянок. Вартість цієї землі оцінили у понад 1,4 мільярди гривень.

Справа щодо Галерного острова у Києві триває з 2008 року. Тоді суд визнав укладеним договір оренди цієї землі між підприємством та Київською міською радою для рекреаційних цілей та обслуговування майна, яке на ній розташоване. Однак право оренди за комерційною установою не було зареєстроване протягом тривалого часу.

"Через 15 років товариство (з обмеженою відповідальністю "Галерна затока", - прим. ред.)повторно звернулося до суду з позовом про визнання права оренди цієї землі вже для забудови житлово-адміністративними будівлями та культурно-розважальним комплексом. Прокурори міської прокуратури встановили, що позовні вимоги товариства були спрямовані на незаконне заволодіння земельними ділянками, у тому числі водного фонду", — йдеться в заяві Київської міської прокуратури.

Господарський суд міста Києва погодився з доводами прокурора про відсутність підстав для задоволення позову підприємства. Тому недопущено незаконне набуття комерційною структурою права оренди понад 43 гектарів землі на острові Галерний під забудову.

За острів Галерний у Києві боролися й столичні екологи, депутати й громадські активісти. У Київському еколого-культурному центрі неодноразово називали підприємство. Це ТОВ "Галерна затока". Ним, на їхню думку, керують два відомі київські забудовники-олігархи – Василь Хмельницький та Андрій Іванов.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві одне з найвідоміших озер, розташоване на західній околиці житлового масиву Виноградар у Подільському районі столиці, знищено через забудову. Столичні екологи назвали головні причини та закликали киян не ігнорувати дії влади Києва.

Читайте також, як мости в Києві руйнуються, як мости у Києві будуються, та хто на цьому заробляє.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися