У Києві розчистили берег річки Либідь та дно озера "Райдуга" (ФОТО)

Як виглядають тепер ці водойми

У Києві розчистили наземну ділянку річки Либідь та дно озера "Райдуга". Про це розповів директор комунального підприємства "Плесо" В’ячеслав Савицький, передають "Коментарі".

За його словами, працівники КП “Плесо” розчистили наземну ділянку річки Либідь вздовж вулиці Миколи Грінченка. Тут видалили рослинний покрив, обрізали дерева та сортували сміття для подальшої переробки.

"Кінцева мета — забезпечення довготривалої чистоти та екологічної безпеки даної локації. Незабаром проінформуємо як справи з розчисткою і підземної частини річки Либідь", — зазначив Савицький.

Директор комунального підприємства "Плесо" оприлюднив фото з місця події.

Окрім того, днями столичні комунальники розчистили озеро "Райдуга". Оперативні матроси-рятувальники дослідили та прибрали дно акваторії водойми.

Також у Києві почали геологічні роботи на одному з найвідоміших озер, розташованому на західній околиці житлового масиву Виноградар у Подільському районі столиці. Геологічні роботи на обмілілому озері Синє тривають не перший день.

Нагадаємо, у Києві озеро Синє знищено через забудову. Таку заяву зробив директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко. Еколог розповів, чому саме у Києві загинуло озеро Синє.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві виграли суд проти забудовників озера Вирлиця. Справу розглядали у Господарському апеляційному суді. Планували забудувати частину водойми. Суд визнав наявність території озера разом із берегом площею 20 гектарів в руках забудовників (Мрія-Інвест) під забудову незаконним і повернув її громаді Києва. Подробиці справи — за посиланням.

Читайте також, як у Києві запобігли незаконній оренді 43 гектарів землі на острові Галерний для забудови. 

 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Микола

10 жовтня 2023, 12:26

Дивовижно, що озеро Вирлиця БУЛО Ж КИМОСЬ передано під забудову. Марсіанами мабуть. А тепер СУД повертає озеро киянам. Абсурд. ХТО передає площі Києва забудовникам? ХТО він цей всемогутній і безумовно найбагатший киянин?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися