Одне з озер у Києві через суд захистили від забудовників

Що розповіли столичні екологи про справу

У Києві виграли суд проти забудовників озера Вирлиця. Таку заяву зробили у Київському еколого-культурному центрі (КЕКЦ), передають "Коментарі".

КЕКЦ разом із прокуратурою виграв суд проти забудовників озера Вирлиця. Справу розглядали у Господарському апеляційному суді. Планували забудувати частину озера Вирлиця у Києві.

"Суд визнав наявність території озера разом із берегом площею 20 гектарів в руках забудовників (Мрія-Інвест) під забудову незаконним і повернув її громаді Києва. Рік тому забудовники саботували заповідання Вирлиці та вилили масу бруду на депутатку Київради Євгенію Кулебу, яка підготувала проект рішення Київради щодо заповідання озера Вирлиця", — розповіли у Київському еколого-культурному центрі.

За даними організації тепер забудовники взялися за другу депутатку Київради – Ксенію Семенову, яка хоче заповісти урочище Покал та урочище Циганщина.

"Проти неї стоять забудовники з тов "Галерна затока", яку пов'язують з іменами забудовників Хмельницького, Іванова, Семенова та інтернет-троля Глеби, що публікує проплачені брехливі статті проти екологів в ЗМІ. Ці забудовники у своїй нахабності та підлості перейшли всі червоні лінії та отримають своє", — йдеться в заяві КЕКЦ.

Нагадаємо, у Києві запобігли незаконній оренді 43 гектарів землі на острові Галерний для забудови. Господарський суд Києва відмовив забудовнику у задоволенні позовних вимог про визнання за ним права на оренду земельних ділянок загальною площею понад 43 гектари на острові Галерний та визнання укладеним договору оренди цих ділянок. Вартість цієї землі оцінили у понад 1,4 мільярди гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві одне з найвідоміших озер, розташоване на західній околиці житлового масиву Виноградар у Подільському районі столиці, знищено через забудову. Столичні екологи назвали головні причини та закликали киян не ігнорувати дії влади Києва.

Читайте також, як мости в Києві руйнуються, як мости у Києві будуються, та хто на цьому заробляє.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися