На благоустрій біля одного з озер у Києві витратять мільйони гривень

Що відомо про оголошений тендер

В Оболонському районі Києві на благоустрій навколо озера Вербне витратять мільйони гривень. Про це йдеться в оприлюдненому на сайті публічних закупівель Prozorro тендері, передають "Коментарі".

Замовником робіт з благоустрою виступає комунальне підприємство "Плесо". Розпорядження "Про іхтологічно-ботанічний ландшафтний заказник місцевого значення "Озеро Вербне" нещодавно підписано начальником Київської міської військової адміністрації Сергієм Попко. Заказник оголошено для збереження та охорони водяної та наземної флори та фауни, а також підземних джерел.

Згідно з умовами тендеру, підрядник має встановити біля озеру Вербне лави, урни, шлагбаум, облаштувати тротуари, пандуси та провести озеленення. Роботи з благоустрою зони відпочинку мають завершити до 23 грудня 2023 року. На це планують витратити 10,4 мільйонів гривень.

На цей тендер вже надійшло кілька скарг від обурених киян:

·       Під час війни ??? Щоб орками було краще жити тут? Може краще на ЗСУ? Зимова форма, безпілотники, інше озброєння більш актуальне.

·       Недоцільне використання коштів під час війни. Який може бути благоустрій, якщо захисники і захисниці помирають від нестачі спорядження, зброї, автомобілів і дронів??? 10 млн грн мають бути спрямовані на потреби армії. Гарні доріжки і газони не знищують ворога, тому немає чого витрачати на це кошти зараз. Гроші на потреби ЗСУ!!!

Заказник "Озеро Вербне" знаходиться між проспектом Бандери та вулицею Приозерною. Площа заповідної зони становить 31 гектар. Територія озера Вербне є у віданні комунального підприємства "Плесо". 

Нагадаємо, у Києві озеро Синє знищено через забудову. Таку заяву зробив директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко. Еколог розповів, чому саме у Києві загинуло озеро Синє. Після скандалу у Києві почали геологічні роботи на цій водоймі

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві виграли суд проти забудовників озера Вирлиця. Справу розглядали у Господарському апеляційному суді. Планували забудувати частину водойми. Суд визнав наявність території озера разом із берегом площею 20 гектарів в руках забудовників (Мрія-Інвест) під забудову незаконним і повернув її громаді Києва. Подробиці справи — за посиланням.

Читайте також, як у Києві запобігли незаконній оренді 43 гектарів землі на острові Галерний для забудови. 

Дивіться також фото, як у Києві розчистили берег річки Либідь та дно озера "Райдуга".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Владимир Забродский

11 жовтня 2023, 19:32

Це слідуюча афера долбойоба кличконого. Воно ще мріє бути презиком. Щоб ти здох - громадіянин Німетчики. Ти падаль - у мене пенсіонера вкрав ще в 2018 році 3.0 т.грн. Що б твій маленький хуй всох та відпам, мерзота

ВАДИМ

11 жовтня 2023, 19:02

НЕ ВРЕМЯ ТАКОГО БЛАГОУСТРОЙСТВА, В СТРАНЕ ВОЙНА....

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися