Одне з озер у Києві оголосили ландшафтним заказником

Що відомо про рішення військової адміністрації столиці

У Києві створили ландшафтний заказник місцевого значення “Озеро Вербне”. Відповідне рішення ухвалив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко, передають "Коментарі".

За його розпорядженням №782 від 5 жовтня 2023 року затверджено Положення про іхтіологічно-ботанічний ландшафтний заказник місцевого значення “Озеро Вербне”. Водойма розташована на Оболоні. Озеро Вербне входить до складу природно-заповідного фонду України та охороняється як національне надбання. Заказник знаходиться між проспектом Бандери та вулицею Приозерною. Площа заповідної зони становить 31 гектар. Територію озера Вербне є у віданні комунального підприємства "Плесо". Заказник на озері Вербне у Києві створили для є збереження та охорони флори та фауни, та підземних джерел. 

Нагадаємо, у Києві озеро Синє знищено через забудову. Таку заяву зробив директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко. Еколог розповів, чому саме у Києві загинуло озеро Синє. Після скандалу у Києві почали геологічні роботи на цій водоймі

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві виграли суд проти забудовників озера Вирлиця. Справу розглядали у Господарському апеляційному суді. Планували забудувати частину водойми. Суд визнав наявність території озера разом із берегом площею 20 гектарів в руках забудовників (Мрія-Інвест) під забудову незаконним і повернув її громаді Києва. Подробиці справи — за посиланням.

Читайте також, як у Києві запобігли незаконній оренді 43 гектарів землі на острові Галерний для забудови. 

Дивіться також фото, як у Києві розчистили берег річки Либідь та дно озера "Райдуга".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися