Графіки відключення світла у Києві прокоментували енергетики

Заяви зробили в компаніях ДТЕК та "Укренерго"

У Києві та Київській області поки що не застосовують графіки відключення електроенергії. Про це заявили в енергетичній компанії ДТЕК у відповідь на поширену в засобах масової інформації новину, передають "Коментарі".

У підприємстві наголосили, що якщо буде необхідність застосувати графіки відключення електроенергії, споживачів обов'язково про це попередять та закликали слідкувати за інформацією лише на офіційних каналах ДТЕК.

"В Telegram-каналах та деяких ЗМІ почала ширитись інформація, що нібито на сайтах ДТЕК почали з’являтись графіки відключень світла. Офіційно повідомляємо: графіки відключень розміщені на сайтах постійно, весь рік. Однак вони не застосовуються наразі", — йдеться в заяві енергетичної компанії ДТЕК.

Водночас, голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький розповів, що наразі по об’єктах енергетики завершується оновлення першого рівня захисту з трьох. Активний захист — це засоби Протиповітряної оборони, а пасивний захист енергетичних об’єктів – це інженерні укріплення. Саме пасивний захист має три рівні.

"Перший рівень – він такий базовий. Він є на всіх об’єктах ще з минулої зими. І його просто зараз оновлюють, десь покращують, нарощують, можливо, висоту відповідних бар’єрів. Що стосується другого рівня захисту і третього, то ці роботи зараз активно виконуються", — заявив Кудрицький.

Керівник "Укренерго додав, що досить велика кількість підстанцій підприємства буде захищена ще додатковим рівнем захисту, наприклад, від "шахедів". І це буде ще в цьому році.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що цього тижня у Києві почали підключати до теплопостачання об’єкти соціальної інфраструктури. Мова йде про дитячі садки, школи та лікарні. Зараз у столиці вже підключили понад шість десятків таких будівель, серед яких 25 медичних закладів. У Київській міській державній адміністрації зазначили, що у столиці виконали всі необхідні для старту опалювального сезону роботи. Близько сотні котелень та 150 бюветів забезпечені можливостями роботи від генераторів. У столиці придбали понад два десятки мобільних пересувних котельні, замінили понад 60 кілометрів тепломереж. 

Однак у Києві можуть відтермінувати підключення житлових будинків до теплопостачання у цьому опалювальному сезоні. Подробиці про причини — читайте за посиланням. 

Читайте також, що у Києві готуються до знеструмлення об’єктів критичної інфраструктури.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися