ДБР завершило розслідування щодо "беркутівців", які розстрілювали активістів Майдану

Наразі обвинувачені переховуються на території країни-агресора та стали громадянами рф

Досудове розслідування щодо шести колишніх міліціонерів спеціальної роти "Беркут" завершили працівники ДБР. Ці особи були причетні до масових розстрілів активістів Майдану, виступаючи безпосередніми виконавцями цих злочинів.

Про це повідомляє пресслужба ДБР. 

Слідством встановлено, що 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській в Києві ці та інші міліціонери спецроти "Беркут" виконали наказ вищого керівництва та застосували до учасників акцій протесту табельну гладкоствольну та автоматичну нарізну вогнепальну зброю, споряджену бойовими припасами.

Через їхні дії загинуло 48 учасників акцій протесту та ще 90 отримали вогнепальні кульові поранення. Після скоєння злочину зброю пошкодили та приховали, однак, частина її була найдена та ідентифікована.

Шестеро колишніх поліцейських обвинувачуються у спробі перешкодження проведенню мирних протестів, зловживанні службовими повноваженнями, що призвело до тяжких наслідків, унаслідок акту тероризму, завданні серйозних тілесних пошкоджень, умисних вбивств та спробах також умисного вбивства двох чи більше учасників протесту, а також крадіжці службової вогнепальної зброї.

Наразі обвинувачені переховуються на території країни-агресора та стали громадянами рф.

Щодо 14 інших поліцейських цього підрозділу, які також мають причетність до стрілянини, спеціальні досудові розслідування наближаються до завершення.

Нагадаємо, нещодавно до суду скеровано обвинувальний акт щодо 10 колишніх високопосадовців-організаторів вчинення злочинів щодо учасників акцій протесту 18-20.02.2014 на чолі з колишнім Президентом України, а обвинувальний акт щодо командира цієї спецроти вже перебуває на розгляді суду.

"Коментарі" писали, що жительку Київщини, яка стимулювала конфліктні ситуації поблизу Києво-Печерської Лаври, чекає суд за виправдовування збройної агресії рф. Київська обласна прокуратура склала до суду позовний акт, стосовно громадянки за фактом виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України.




Читайте также