Стало відомо, коли в Києві почнуть будувати лінію трамвая до Палацу спорту

У Міністерстві фінансів України розповіли про те, коли почнуть будувати нову лінію швидкісного трамвая від вулиці Старовокзальної до станції метро "Палац спорту". Про це повідомив заступник міністра фінансів Олександр Кава, повідомили у пресслужбі відомства.

За словами чиеовника, він сподівається, що до кінця 2021 року міська влада матиме на руках проєктну документацію і договір зі Світовим банком про фінансування нової лінії трамвая. Заступник міністра зазначив, що за оптимістичним сценарієм будівництво можуть почати всередині 2022 року, а саму лінію трамвая можна побудувати за півтора року.

Наразі міська влада готує технічно-економічне обґрунтування і проєктну документацію щодо продовження лінії правобережного швидкісного трамвая в центр столиці. Документи для Світового банку, які допоможуть отримати кредит, вже готові.

Кава запевнив, що це дуже важливий проєкт для міста. Функція Міністерства фінансів полягає у тому, щоб забезпечити фінансування, а тендери та вибір підрядника - це вже повноваження міської влади.

Нагадаємо, що раніше мер Києва Віталій Кличко допустив той факт, що після реставрації моста Патона на переправі можуть запустити нову лінію трамвая між правим і лівим берегом.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в Києві чоловік загинув після падіння з 4 поверху.

Читайте також про роботу київського фунікулера.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Володимир

7 травня 2021, 11:07

А навіщо, було руйнувати трамвайну інфраструктуру міста? Нехай Омельченко і Черновецький за власний кошт і відновлюють те, що зруйнували.

VlasNik

7 травня 2021, 11:03

Напевно саме для цього у 90-х розібрали стару лінію швидкісного трамваю до палацу спорту?

Алекс

7 травня 2021, 11:02

Вот это по-украински! Сначала убрать и сломать, а потом вкладывать бабло чтобы постороить ну и конечно же традиционно украсть. Эти линии уже были. Откатали бабло на разрушении, а теперь украдут на восстановлении. Украина в своём амплуа.

Сергей

7 травня 2021, 10:58

А зачем это надо только для отмывания денег

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися