У Києві працівники заводу відстояли право на житло у гуртожитку (ФОТО)

Що відомо про судові процеси та ситуацію зараз

У Києві працівники заводу відстояли право на житло у гуртожитку, але досі залишились деякі нюанси. Про ситуацію розповіли у Дарницькій районній державній адміністрації, передають "Коментарі".

За даними відомства, мова йде про гуртожиток на вулиці Литвинського, 37. Напередодні представники місцевої влади провели виїзну зустріч з мешканцями цього гуртожитку. Зазначається, що питанням безоплатної передачі будівлі гуртожитку до комунальної власності територіальної громади Києва та сфери управління райдержадміністрації й примусового вилучення від ПрАТ "Фанери та плити" займалися понад п’ять років поспіль.

"Після численних судових засідань різних інстанцій громада здобула перемогу і наразі заплановане реалізовано: з житлом попередній власник не маніпулює, мешканців заводу у третьому поколінні з житла не виганяє, визначено тепер управителем керуючу компанію, комунальні послуги в наявності", — розповіли у Дарницькій районній державній адміністрації.

Зараз залишилось вирішити лише одне важливе питання — як мешканцям скористатися своїм законним правом на приватизацію помешкання. Для цього з людьми провели роз’яснювальну роботу та напрацювали зрозумілу дорожню картку.

Нагадаємо, на Київщині триває комісійна перевірка об'єктів відбудови. Інспектори вже були в Ірпені, де перевірили хід реконструкції дитячого садка та трьох багатоповерхових будинків. Подробиці — за посиланням.

Читайте також, чи готові об'єкти критичної інфраструктури працювати в блекаут у Київській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися