Неподалік Києва з'являться три заказники з неймовірними рослинами (Фото)

Неподалік української столиці з'являться три ландшафтні заказники для охорони червонокнижного рябчика

Неподалік української столиці з'являться три ландшафтні заказники для охорони червонокнижного рябчика. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого на сторінці Київського еколого-культурного центру на його ресурсах у соціальних мережах.

За словами екологів, йдеться про створення трьох заказників – "Бродецький рябчик", "Катеринопільське диво" та "Чарівні луки" на Черкащині.

Днями депутати Катеринопільської селищної ради погодили Київському еколого-культурному центру створення трьох заказників загальною площею близько 50 га для охорони рідкісної рослини, занесеної до Червоної книги України-рябчика шахового.

Отже, Черкаська обласна рада має ухвалити рішення про створення цих заказників. Таким чином, в Україні буде взято під охорону найбільше місце зростання рябчика шахового. Про зростання рябчика стало відомо від мешканців Катеринополя.

Нагадаємо, що у Голосіївському районі української столиці на території однойменного парку виявили унікальну рослину з неймовірною формою — йдеться про червонокнижний гриб гериції коралоподібний. Про це стало відомо із офіційного повідомлення прес-служби Національного природного парку Голосіївський.

За словами екологів, на початку жовтня під час комплексного польового виїзду співробітники НВП Голосіївський разом зі Святошинським лісопарковим господарством виявили зростання надзвичайно рідкісного гриба, занесеного до Червоної книги України.

Герицій коралоподібний (Hericium coralloides) — реліктовий вразливий гриб із сім'ї герицієвих в Україні росте переважно у західних регіонах та Криму, зрідка на Поліссі та Правобережному лісостепу. Плодові тіла гриба, які з'являються у серпні-жовтні, досить великі – до 50 см. та мають химерну форму. Вони складаються з численних деревоподібних гілочок білого кольору.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися