У Києві провели унікальну операцію з пересадки органів (Фото)

У Київському центрі нефрології провели унікальну операцію з трансплантації органів. Лікарі вперше пересадили нирку посмертно для 40-річного чоловіка, нирки якого перестали функціонувати ще у 2016 році. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник.

Повідомляється, що операцію провели лікарі Київського центру нефрології та діалізу, а новий орган отримав 40-річний киянин, який знаходився на гемодіаліз останні 5 років. За словами Подорожника, два місяці тому пацієнт записався на "очікування" нового органу. Донором нирки для нього став 57-річний чоловік, якого госпіталізували в Київську обласну лікарню з діагнозом гострого геморагічного інсульту.

На жаль, його не видалити врятувати, а консиліум лікарів діагностував у пацієнта відмирання мозку. Дружина померлого дала згоду на донорство органу. Операція відбулася увечері 6 травня і тривала три години. Донорська нирка запрацювала відразу ж на операційному столі.

Поворозник зазначив, що після такої складної операції нелегко давати будь-які прогнози, оскільки пацієнта чекає довгий процес відновлення, проте вже сьогодні можна говорити про те, що його стан стабільний.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що чоловік нападав на жінок і грабував їх в Києві.

Читайте також про подорожчання проїзду в маршрутках Києва.

Читайте также