19 гігантських висоток: в Києві можуть забудувати Мінський масив

Київська міська рада 13 травня буде розглядати Детальний план території, який передбачає забудову Мінського масиву в Оболонському районі столиці. Про це повідомив депутат Київради Костянтин Богатов, передає видання "Економічна правда".

За словами депутата, забудова буде вестися в межах вулиць Юрія Кондратюка, Петра Калнишевського і західною стороною лісу. Повідомляється, що згідно з документом про ДПТ Мінського масиву, там планують побудувати 19 будинків висотою від 16 поверхів, які будуть розраховані на 11 тисяч жителів.

Відзначається, що даний план території не передбачає розвитку інфраструктури, в тому числі й будівництва нових транспортних розв'язок і медичних закладах. Забудовник обіцяє побудувати тільки три дитячих садочки на 420 місць і одну школу на 1500 учнів, що абсолютно неспівставно з кількістю мешканців висотних будинків.

Розробка даного ДПТ була узгоджена ще у 2015 році тодішнім заступником директора Департаменту містобудування та архітектури КМДА Андрієм Вавріша, однак Київрада кілька років не може прийняти документ через протести жителів району.

В останній раз депутати провалили голосування за план територій 22 квітня, тоді не вистачило всього 4 голоси. Рішення ставилося на голосування два рази, проте прийняти ДПТ тоді депутати так і не змогли.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в Києві подорожчав проїзд в маршрутках до 10 гривень.

Читайте також про смертельну ДТП на трасі Київ-Чоп.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Leon

11 травня 2021, 15:26

Формулировочки-то маланские - "от 16 этажей" значит, что дома будут 26 этажей)) и не 19шт, а 32!

Дмитро

11 травня 2021, 12:56

Молодец Кличко . Боксерам учеба не нужна. В классах уже по 45 человек. И ни одной школы не планируется.

Виктор

11 травня 2021, 12:17

Оболенском районе столицы Источник: https://kyiv.comments.ua/news/society/developments/2106-19-gigantskih-vysotok-v-kieve-mogut-zastroit-minskiy-massiv.html © Comments.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися