У Києві на кілька місяців продовжать карантин, - Шмигаль

Глава українського уряду Денис Шмигаль заявив, що Кабінет міністрів планує продовжити карантинні обмеження до серпня. Зараз карантин діє до 30 червня. Про це він повідомив в інтерв'ю виданню "РБК-Україна".

За словами прем'єра, адаптивний карантин, який сьогодні діє на території України, дає свої позитивні результати. Він зазначив, що карантин будуть продовжувати до серпня. Шмигаль заявив, що якщо влада зможе вакцинувати більшість людей до Дня Незалежності України, то будуть розглядатися варіанти пом'якшення карантину.

Глава уряду сказав, що адаптивні карантинні обмеження дають можливості автоматично підсилювати карантин в разі зростання захворюваності, а якщо немає - то країна буде жити в "зеленій" зоні. Карантин буде скасований, коли уряд побачить, що епідемію вдалося побороти.

Також він зазначив, що питання нових локдаунів залежить від дисципліни і вакцинації, а також розвитку пандемії у світі, появи нових штамів. Прем'єр назвав це основними показниками, які впливають на адаптивну модель карантину. Щодо питання  національного локдауну Шмигаль сказав, що уряд не буде його вводити, а за необхідності не будуть закриватися окремі області, як це відбувалося під час першої хвилі захворюваності.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в Києві підняли ціну проїзду в маршрутках до 10 гривень.

Читайте також про смертельну ДТП на трасі Київ-Чоп.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися