У Києві змінять рух транспорту заради швидкої допомоги

Столична влада планує вдосконалити правила організації дорожнього руху для оперативного пересування карет швидкої допомоги. Йдеться про київські лікарні з найбільш проблемними під'їздами для медичного спеціального транспорту. Про це повідомили в прес-службі Київської міської ради.

Як розповів депутат Київради і член Постійної комісії з питань охорони здоров'я та соціальної політики Костянтин Усов, рух швидкої допомоги уповільнює хаотична парковка в місті. Через безвідповідальних водіїв швидка допомога втрачає дорогоцінний час, який може врятувати людське життя.

За його словами, комплексна програма з удосконалення дорожнього руху передбачає забезпечення вільного під'їзду швидких до територій лікарень, упорядкування паркувальних майданчиків на територіях медичних установ і при потребі - встановлення обмежувальних знаків.

Також програма містить в собі збір даних з трекерів всіх карет швидкої допомоги. На тих вулицях, де сповільнюється рух транспорту, система дорожнього руху буде змінена. Усов додав, що на сьогодні ця проблема вже вирішена в чотирьох медичних установах, також планується вжити необхідних заходів в дев'яти столичних лікарнях.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в Києві подорожчав проїзд в маршрутках до 10 гривень.

Читайте також про смертельну ДТП на трасі Київ-Чоп.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися