У Києві запустили мобільний інтернет на всіх станціях метро

У Києві здійснили процес реалізації проекту по запуску швидкісного мобільного інтернету в метрополітені, вчора був включений мобільний інтернет на останній зупинці столичної підземки - "Теремки". Про це повідомили в прес-службі компанії "Vodafone Україна".

Повідомляється, що з 11 травня, 4G-інтернет для мобільних операторів працює на всіх станціях київського метрополітену і в тунелях між ними. Таким чином, столична підземка повністю покрита мобільним інтернетом.

Довідка: проект по запуску інтернету в київське метро стартував у березні 2020 року зі станції "Академмістечко" і тривав в кілька етапів протягом року. Для роботи 4G найбільші мобільні оператори України - "Vodavone", "Київстар" і Lifecell використовували спільне обладнання від компанії Huawei, але власні частоти відповідно до ліцензій.

Частоти використовувалися у двох діапазонах: 1800 МГц і 2600 МГц, це дозволяло забезпечити кращу якість і швидкість мобільного інтернету. Середня швидкість інтернету в київському метро після запуску 4G перевищує 40 Мб / с.

Також повідомлялося, що вартість проекту по запуску мобільного інтернету в київському метрополітені з боку трьох провідних українських мобільних операторів оцінюється у 20 мільйонів доларів.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в Києві можуть забудувати Мінський масив висотками.

Читайте також про продовження карантинних обмежень в Києві.


Джерело: https://www.vodafone.ua/ru


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Аlех

12 травня 2021, 13:14

А на Кловской никакого 4G и в помине нет. Минимум - еще с марта.

Сергій

12 травня 2021, 10:36

Добре що хоч у 21 році запустили, Я мобільним інтернетом не тільки на станціях а ще і на перегонах між станціями в Харкові користуюсь десь з 2013 року

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися