В НАН прокоментували інформацію про загрозу аварії на ЧАЕС

У Національній академії наук України прокоментували інформацію про ядерні реакції всередині зруйнованого реактора Чорнобильської АЕС, які можуть привести до аварії в майбутньому. Про це повідомили в прес-службі Інституту проблем безпеки атомних електростанцій НАН.

Повідомляється, що ядерні реакції в Чорнобильському реакторі не перевищують норм безпеки, а зростання щільності потоку нейтронів спостерігається після встановлення нового саркофага (Укриття-2) над зруйнованим четвертим енергоблоком.

Фахівці заявили, що ще у 2015 році передбачили подібний розвиток подій і збільшення щільності потоку нейтронів, якщо атмосферні опади перестануть потрапляти всередину об'єкта "Укриття" після установки нового конфайнмента в проектне положення.

Також вчені відзначили, що в майбутньому також очікується зростання щільності потоку нейтронів через те, що волога буде губитися в шарі перезволоженого середовища лавоподібних матеріалів, що містять паливо (ПММ).

В Інституті наголошували на тому, що необхідно поглиблено досліджувати стан ПВМ і вивчати чинники, які впливають на стан ядерної безпеки об'єкта "Укриття".

Довідка: раніше в журналі "Science" з'явилася наукова стаття про посилення ядерних реакцій всередині зруйнованого четвертого енергоблока Чорнобильської АЕС, а сам процес порівняли з тліючим вугіллям в барбекю.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в Солом'янському районі розстріляли чоловіка з пістолета.

Читайте також про нове кадрове рішення Зеленського по Києву.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


ермаков

13 травня 2021, 18:14

По прогнозу ИКД (diagtor.com.ua) в ближайшем будущем Украину, как и мир в целом, ожидают непреодолимые проблемы - вначале коронавирус и другие инфекционные заболевания, особенно раковые, потом очень длительная засуха на столетия с нарастающими последствиями резкого снижения производства зерна и растительной массы, потом второй Чернобыль (2033 год), который превзойдет первый по своей радиационной опасности и т.д. Вопрос - осознают люди, которые дорвались до власти, что кроме воровства, и бестолкового командования необходимо принимать срочные меры сейчас и направлять огромные средства и умение на решение уже вставших проблем перед Украиной и миром. Из-за отсутствия воды люди начнут покидать села и города - но вопрос - а куда идти? Хуже всего - нет когорты людей, которые могут осознавать, знать и решать проблемы, которые нужно решать сейчас.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися