Парк Ірпеня прикрасять сливовими деревами (ФОТО)

Подробиці розповіли в мерії

В Ірпені розпочали пересадку з контейнерів сливових дерев, які довгий час слугували окрасою Центральної площі міста. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Ірпінської міської ради.

За даними мерії Ірпеня, роботи виконують працівники комунального підприємства "Управління благоустрою міста". У місті пересаджують з контейнерів 18 сливових дерев у відкритий ґрунт у Центральному парку зі сторони вулиці Університетської. Це відкрите місце, де достатньо сонячного світла, що надасть можливість кореням розширитися, забезпечити більше доступу до вологи, поживних речовин та кисню, необхідних для нормального росту рослин.

"Наступним кроком — звільнені від дерев кадки будуть відправлені на реставрацію, а потім в них висадимо нові рослини. Варто зазначити, що бюджетні кошти на закупівлю саджанців витрачати ні в якому разі не будемо, придбаємо їх за кошти меценатів", — прокоментувала начальниця КП "Управління благоустрою міста" Ірпінської міської ради Катерина Пасюк.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Дарницькому районі Києва висадили кленову алею. Молоді дерева тепер ростуть вздовж вулиці Ревуцького. Так у столиці відновлюють баланс за кількістю пошкоджених та повалених дерев.

Нагадаємо, Постійна комісія Київської міської ради з питань архітектури, містопланування та земельних відносин не підтримала рішення про заповідання лісу в охоронній зоні музею в Пирогові. На цій земельній ділянці планують збудувати новий житловий мікрорайон. Подробиці — за посиланням.

Читайте також, що на систему поливу в одному з парків Києва витратять мільйони бюджетних грошей.

Джерело: https://t.me/newsimr/16147


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися