Зелені зони у Києві захистили від забудови

Парків та скверів у столиці стане більше

У Києві надали КО "Київзеленбуд" дозволи на оформлення та оформили у постійне користування 29,9 гектарів парків та скверів. Таке рішення ухвалили на засіданні Київської міської ради, передають "Коментарі".

Рішення столичної влади дозволять убезпечити парки та сквери Києва від будь-яких намірів їх забудови, оскільки вони мають бути доступними для всіх мешканців.

Від потенційної забудови захистили зелені зони у семи районах Києва.

·       Голосіївський район: у селищі Чапаєвка, вздовж Столичного шосе (на схилах Лисої гори), на вул. Володимиро-Либідській, вздовж вул. Кишинівської та вул. Азовської, на Голосіївському проспекті, 96, на вул. Новопирогівській, 29.

·       Дніпровський район: на вул. Будівельників, 40 (між вул. Гетьмана Павла Полуботка та Броварським проспектом).

·       Подільський район: вул. Красицького, на вул. Боричів Тік, 17, 19, 21.

·      Солом’янський район: вул. Клінічній, на вул. Кадетський Гай, вздовж вул. Кишинівської та вул. Бориса Гаріна, між будинками № 34, 36 та 38 на вул. Вадима Гетьмана, на вул. Романа Ратушного, 8-А, на вул. Миколи Амосова.

·       Дарницький район: вул. Євгенія Харченка, 47-А, на вул. Лісній, 1.

·     Святошинський район: вздовж будинків № 79, 77/1, 75/2 на Берестейському проспекті, вздовж будинку №13 на проспекті Академіка Палладіна.

·       Шевченківський район: біля будинків № 61, 61-А, 61-Б, 61-Б на вул. Данила Щербаківського та будинку 9 на вул. Стеценка, на вул. Саксаганського, 118.

Київська міська рада також ухвалила рішення про закріплення за лісопарковими господарствами 694,5 гектарів лісових зон. Тепер юридичне оформлення цих земельних ділянок унеможливлює їх подальше перепрофілювання.

Нагадаємо, у Києві ініціативна група "Парк Прирічна" створила однойменну громадську організацію та подала на Київську міську раду позов до суду щодо будівництва паркінгу на Оболоні. За даними громадської організації "Парк Прирічна", вже відкрито судове провадження. Активісти сподіваються, що Київська міська прокуратура доєднається до судового процесу задля захисту інтересів громади. Подробиці — за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві планують створити нову ботанічну пам'ятку природи.

Читайте також, яке важливе відкриття зробили археологи у Київській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися