Кияни вимагають знести МАФи на залізничному вокзалі

До столичної влади звернулися з петицією

Кияни вимагають демонтувати незаконні малі архітектурні споруди (МАФи) на залізничному вокзалі столиці. Про це йдеться у відповідній петиції, зареєстрованій на офіційному сайті Київської міської ради, передають "Коментарі".

Автор петиції №12678 Павло Постоєнко пропонує столичній владі знести незаконні торгівельні споруди на Вокзальній площі, 2. З цим закликом він звернувся до відповідних структур.

"Просимо Постійну комісію Київради з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою доручити Департаменту територіального контролю видати доручення на демонтаж незаконних тимчасових споруд, які перекривають тротуар за адресою: Вокзальна площа, 2 (біля Макдональдса). Адже Департамент територіального контролю (раніше Департамент міського благоустрою) вже багато років не видає доручення на їх демонтаж, хоча вони не мають жодних дозвільних документів", — йдеться у петиції.

Для розгляду у Київраді петиція має зібрати шість тисяч голосів на підтримку. Збір підписів триває.

Нагадаємо, у Києві ініціативна група "Парк Прирічна" створила однойменну громадську організацію та подала на Київську міську раду позов до суду щодо будівництва паркінгу на Оболоні. За даними громадської організації "Парк Прирічна", вже відкрито судове провадження. Активісти сподіваються, що Київська міська прокуратура доєднається до судового процесу задля захисту інтересів громади. Подробиці — за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Деснянському районі Києва природну територію кількох лісових кварталів Броварського лісництва КП "Дарницьке лісопаркове господарство" оголосили ландшафтним заказником місцевого значення "Броварський ліс". При дослідженні цих лісових кварталів Броварського лісу виявили низку представників флори та фауни, які занесені до Червоної книги України та Резолюції 6 Бернської конвенції. Орієнтовна площа нового заказника складає 125 гектарів. Створення ландшафтного заказника місцевого значення унеможливила забудову зеленого масиву цієї місцевості та сприятиме оздоровленню довкілля.

Читайте також, як забудовники хочуть знищити екопарк "Осокорки".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися