У Київській області зафіксовано спалах дуже небезпечної хвороби: деталі

У Броварах на території Київської області зафіксовано спалах дуже небезпечної хвороби — йдеться про гепатит типу A

У Броварах на території Київської області зафіксовано спалах дуже небезпечної хвороби — йдеться про гепатит типу A, його виявили в одній із співробітниць Броварського вищого училища фізичної культури. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікувало місцеве видання Трибуна-Бровари.

Відомо, що директор Броварської районної філії ГУ "Центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України" Олена Левченко зазначила, що зараження могло статися контактно-побутовим шляхом.

Нині у коледжі продовжуються протиепідемічні заходи, нині навчальний заклад на карантині. У контакті з хворою перебували 84 особи, вони у групі ризику. Вакцини в Україні від гепатиту А поки що немає, окрім Вінницької області, де нещодавно був спалах хвороби та зафіксували майже 300 випадків зараження.

Виїзна медична бригада прийме аналізи крові у контактних осіб і робитиме подальші висновки на основі результатів.

Нагадаємо, що в українській столиці школи закривають на карантин через спалах небезпечної хвороби — йдеться про скарлатину, деякі навчальні заклади закрили чи перевели на дистанційний режим навчання. Про це стало відомо з матеріалу, опублікованого журналістами видання Главком.

Портал пише, що про запровадження карантину в деяких школах стало відомо 14 листопада із повідомлень у київських батьківських чатах.

У Міністерстві охорони здоров'я поки що ніяк не коментують ситуацію. Проте кілька тижнів тому у західних областях України були повідомлення про спалах захворюваності на скарлатину. Зокрема, місцеві ЗМІ Івано-Франківської області повідомляли про значне зростання захворюваності з початком осені, в області було зафіксовано понад 200 випадків.

Читайте также