На Київщині зробили дуже важливе перейменування: що зміниться

У Кагарлику на території Київської області зробили дуже важливе перейменування — вулиця Суворова носитиме ім'я Геннадія Купрікова, який загинув, захищаючи Україну

У Кагарлику на території Київської області зробили дуже важливе перейменування — вулиця Суворова носитиме ім'я Геннадія Купрікова, який загинув, захищаючи Україну. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Кагарлицької міської територіальної громади.

За словами чиновників, виконком Кагарлицької міськради на Обухівщині погодив для подальшого сесійного затвердження перейменування.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що 15 листопада у Києві демонтовано пам'ятник Олександру Пушкіну, розташований у парку імені Івана Багряного біля станції метро "Шулявська".

Минулого тижня прийнято рішення Кабінету Міністрів, яке дозволяє пам'ятники Олександру Пушкіну, Миколі Щорсу та іншим діячам з російської та радянської історії та виключити їх із Державного реєстру нерухомих пам'яток культурної спадщини національного значення.

Раніше на цьому пам'ятнику неодноразово з'являлися написи із закликом демонтувати: "Деколонізацію не зупинити. Імперця геть", "Випалюйте все російське, інакше воно випалить вас".

Зазначимо, у столиці вже прибрано понад 60 пам'яток, що належать до історії та культури Росії та колишнього СРСР, з публічних місць.

Читайте также