У Київському зоопарку закохані лемури з Херсона отримали нову домівку (ВІДЕО)

Цікава історія порятунку тварин під час війни

У Києві закохані лемури з Херсона отримали нову домівку у столичному зоопарку. Про це розповіли у комунальному підприємстві "Київський зоопарк", передають "Коментарі".

Під час чергового обстрілу Херсона російськими окупантами був зруйнований місцевий зоокуточок. Внаслідок атаки котячий лемур Адам отримав контузію, опіки та поранення. Завдяки волонтерам з Центру порятунку диких тварин постраждалого лемура перевезли до Києва. У березні 2023 року тварину передали на лікування та реабілітацію до Київського зоопарку.

"Тварина йшла на поправку, але ми бачили що лемур сумує і тужить. А причина його туги з’ясувалась через пів року, коли на новини про Адама відгукнулась волонтер Яна. Вона, як виявилось, знайшла його кохану херсонську подругу Джулію та привезла її до Київзоо. Радощам возз’єднаної пари не було меж", — розповіли у Київському зоопарку.

Зараз закохані лемури отримали нову велику домівку та екзотичного сусіда – індійського дикобраза на ім’я Друід. Окрім нової пари, в Київзоо мешкає велике сімейство з 19 котячих лемурів. П’ять із яких – потомство, отримане цьогоріч. 

у Київському зоопарку показали підготовку тварин до зими та оприлюднили осінні кадри.

Читайте також та дивіться фото, як у Київському зоопарку для родини папуг-монахів облаштували нову домівку.

Читайте также