Енергетики зробили важливі заяви щодо Києва та Київській області

Що потрібно знати споживачам

Енергетики готові до усунення наслідків негоди у Києві та Київській області, а також в інших регіонах України. Такі заяви зробили в Міністерстві енергетики та в компанії "ДТЕК", передають "Коментарі".

За даними Українського гідрометцентру, 26-27 листопада прогнозують значне погіршення погоди. У Київській та ще кількох областях сильні мокрий сніг та дощ, місцями ожеледь. Приріст снігового покриву становитиме 20-30 сантиметрів, місцями 40-50 сантиметрів. Очікуються хуртовини, снігові замети, на дорогах ожеледиця.

Складні погодні умови можуть призвести до ускладнення роботи комунальних та енергетичних підприємств у більшості областей України, а також до порушення та припинення руху транспорту на дорогах Київської, Чернігівської, Сумської, Черкаської, Полтавської, Кіровоградської, Одеської та Миколаївської областей.

"Звертаємо увагу, що усі служби готові до боротьби з наслідками погодних умов в разі, якщо такі пошкодження виникнуть", — заявили в Міністерстві енергетики України.

Через негоду енергетики ДТЕК переходять в посилений режим роботи та готуються ліквідовувати наслідки аварій в разі їх виникнення. В свою чергу начальник Київської міської державної адміністрації Сергій Попко нагадав, що через сьогоднішню наймасовішу атаку дронів на Київ без світла залишились 151 житловий будинок, 75 домівок приватного сектору та 12 установ. Зараз електропостачання відновлене.

"В місті без аварійних відключень і обмеження на разі не плануються. Але наголошую на важливості економно споживати електроенергію. Заощаджуйте! Допомагайте Києву, допомагайте країні! Це потрібно і важливо", — закликав Попко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві внаслідок чергової повітряної атаки безпілотниками-камікадзе є потерпілі та руйнування у кількох районах столиці. Подробиці — за посиланням.

Нагадаємо, після потужного обстрілу дронами у Києві залишилися без світла десятки житлових будинків та понад сотні установ. Тривають роботи з відновлення. Окрім того, під час обстрілу на Київщині відключалися повітряні лінії 330 кВ. Попередня причина — пошкодження внаслідок обстрілу.

У Державній службі з надзвичайних ситуацій України у Києві оприлюднили фото наслідків повітряної атаки на столицю.

Дивіться також відео, як українські прикордонники полюють на "шахеди".

Читайте також, що на Київщині збиті дрони пошкодили будинки та підприємство.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися