У Чорнобилі помітили рідкісних коней

Науковці стверджують, що у чорнобильській зоні протягом останніх років поступово відновлюється дика природа

Цього тижня у Чорнобильській зоні відчуження помітили табун коней Пржевальського. Про це повідомив голова асоціації чорнобильських туроператорів Ярослав Ємельяненко.

Науковці стверджують, що у чорнобильській зоні протягом останніх років поступово відновлюється дика природа. Зокрема, зростає кількість коней Пржевальського, яких туди завезли в дев'яностих роках. Коні Пржевальського, як підвид диких коней, у XX столітті був винищений у природному середовищі. Втім, він зберігся в зоопарках, а також табуни були акліматизовані у Чорнобильській зоні відчуження.

Нагадаємо раніше повідомлялося, що у Чорнобилі планують запустити водні маршрути. Такі водні розваги готові до прийому відвідувачів і відповідають усім нормам безпеки.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", у Прип'яті вперше за 33 роки встановили ялинку. У Прип'яті вперше після аварії на Чорнобильській АЕС встановили новорічну ялинку. До події долучилися колишні жителі міста.

Ялинку встановили біля палацу культури "Енергетик". Колишні мешканці прикрасили святкове дерево новорічними іграшками і своїми фотографіями з дитинства.








Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися