Графік відключення води ввели у Київській області (ОНОВЛЕНО)

Що потрібно знати споживачам

У Броварах через обвал каналізаційного колектора водопостачання тимчасово буде по графіку. Про це повідомив директор комунального підприємства "Броваритепловодоенергія" Григорій Голубовський під час оперативної наради в мерії, передають "Коментарі".

За його словами, у неділю, 26 листопада, вранці сталося обрушення каналізаційного колектору на території каналізаційно-насосної станції (КНС-3). Ця КНС приймає стоки з усього міста,  крім масиву Торгмаш, і перекачує на очисні споруди.

"Обрушення продовжувалося протягом дня, що спричинило затоплення машинного відділення КНС. Були екстрено задіяні два насоси, які у нас були в резерві, але потужностей не вистачає, тому ми були змушені відключати воду вчора. І, на жаль, сьогодні ми змушені відключати воду орієнтовно по графіку чотири на чотири години", — доповів Голубовський.

Директор комунального підприємства "Броваритепловодоенергія" поінформував, що підрядники вже завезли в Бровари потужний насос і сьогодні до кінця дня планують встановити перекачувальну потужну станцію. Однак у Броварах ще доведеться відключати водопостачання для ліквідації аварії на ділянці трубопроводу.

"Я просив би з порозумінням  віднестися. Ситуація дуже критична і дуже серйозна. Задіяні зараз і наші підрядники, і субпідрядні організації. Я думаю, що нам доведеться ще брати підрядну організацію для промивки обладнання каналізаційної станції", — заявив Голубовський.

Вода у мешканців Броварів з’являтиметься поступово по графіку. Сьогодні у місті відключили водопостачання з 8:00 до 12:00.

Згодом Броварський міський голова Ігор Сапожко зробив заяву щодо зміни термінів відновлення водопостачання через складну ситуацію на аварійному колекторі:

"З учорашнього дня на місці аварії працюють фахівці КП "Броваритепловодоенергія", залучено ряд спеціалізованих організацій-підрядників, є всі необхідні матеріали та устаткування. На жаль, зважаючи на великі обсяги робіт, маємо затримку з відновленням водопостачання. Воду почнемо подавати на місто не раніше 18:00".

Мешканців Броварів закликали з порозумінням поставитися до ситуації.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві внаслідок чергової повітряної атаки безпілотниками-камікадзе є потерпілі та руйнування у кількох районах столиці. Подробиці — за посиланням.

Нагадаємо, після потужного обстрілу дронами у Києві залишилися без світла десятки житлових будинків та понад сотні установ. Тривають роботи з відновлення. Окрім того, під час обстрілу на Київщині відключалися повітряні лінії 330 кВ. Попередня причина — пошкодження внаслідок обстрілу.

У Державній службі з надзвичайних ситуацій України у Києві оприлюднили фото наслідків повітряної атаки на столицю.

Дивіться також відео, як українські прикордонники полюють на "шахеди".

Читайте також, що на Київщині збиті дрони пошкодили будинки та підприємство.

Читайте также