У Київському метро не вистачає робітників: кого шукають та яка зарплата

Потрібно пройти курси підготовки

Київський метрополітен оголошує набір до технічної школи підприємства на курси машиніста електропоїзда. Підготовка майбутніх машиністів розпочнеться 22 січня 2024 року та триватиме 26-28 тижнів.

Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація. 

Освітня програма складається з двох основних частин: теоретичної та практичної. По завершенні цих етапів слухачам необхідно успішно пройти кваліфікаційну атестацію. Заробітна плата під час навчання становить приблизно 7 000 гривень на місяць.

У теоретичній частині програми слухачі отримують знання про побудову поїзда та важливі нормативні та технічні аспекти, такі як інструкції та положення. Практичний блок передбачає практичну роботу разом з професійним машиністом, включаючи поїзну роботу на лінії, маневрову роботу на станціях лінії та колії депо, а також навчання прийому та постановки рухомого складу.

Машиніст електропоїзда має доплати за клас кваліфікації, стаж роботи, шкідливі умови праці, роботу в вечірні, нічні години та святкові дні тощо. Середня заробітна плата становить:

- без класу (для тих, хто лише отримав професію та став до роботи) – 29 628 грн;

- ІІІ клас – 31 282 грн;

- ІІ клас – 34 385 грн;

- І клас – 38 519 грн.

Для того, щоб отримати або підвищити клас кваліфікації необхідно пропрацювати рік без порушень і збоїв, а також підтвердити свою фаховість на іспитах.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що в українській столиці планують збудувати нові станції на синій гілці київського метрополітену. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Катерина

4 грудня 2023, 09:39

Нехай краще цінують тих працівників, які лишилися, а не мішають їх з брудом, то й вистачати буде людей і розбігатися не будуть.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися