Київські митники передали тони російських автозапчастин прикордонникам (ФОТО)

Стали відомі подробиці про конфісковану контрабанду

Столичні митники спільно з Територіальним управлінням Державного бюро розслідувань у Києві передали ще 10 тон автозапчастин  до транспортних засобів марки "ГАЗ" прикордонникам. Про це розповіли у Київській митниці та ДБР, передають "Коментарі".

За даними відомства, автозапчастини принесуть користь, зокрема, в ремонті техніки. Загальна вартість запчастин складає 2,8 мільйонів гривень. Автозапчастини імпортер заявив до митного оформлення в Київську митницю. Митники, аналізуючи документи встановили, що запчастини постачаються в Україну за комерційною угодою, в якій валютою розрахунку є російські рублі, а оплата за товар здійснюється на рахунок, відкритий в Росії.

"Запчастини вироблені на підприємствах Росії та переміщені з Росії до Білорусі вже після повномасштабного вторгнення. Згодом їх ввезли в Україну, намагаючись приховати їхнє російське походження. Митне оформлення цього товару було одразу призупинено, а запчастини вилучені", — повідомили у Київській митниці.

Столичні митники, керуючись режимом воєнного стану, товар передали одній з військових частин Державної прикордонної служби України. Завдяки цим автозапчастинам, транспортні засоби прикордонників, що пошкоджені під час бойових дій чи підлягають ремонту, знов допомагатимуть виконувати оперативні завдання.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що столичні митники провели історичне митне оформлення музейних предметів державної частини Музейного фонду України під умовною назвою "Скіфське золото". Подробиці — за посиланням.

Читайте також, як київські митники передали до музеїв конфісковані культурні цінності.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися