Нове житло у Київській області отримали сотні людей (ФОТО)

Що відомо про благодійний проєкт

У Київській області десятки родин переселенців отримали нові оселі в "Містечку Хансена" в Тарасівці. Про це розповів голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко, передають "Коментарі".

За його словами, в День Святого Миколая з нагоди свята в містечку з новими мешканцями запалили вогники на ялинці. Зробили це спільно з військовими Збройних сил України. Загалом до кінця грудня в містечку оселяться 147 родин, а це майже 600 дорослих та дітей.

"Містечко Хансена – це сучасне та комфортне європейське житло. Вдячний пану Деллу Лой Хансену, який уже пожертвував близько 70 мільйонів доларів на благодійні проєкти в Україні та планує і надалі інвестувати у відновлення та відбудову України", — заявив Кравченко.

Посадовець повідомив, що будівництво "Містечка Хансена" розпочалося в червні 2023 року. У жовтні сюди в’їхали перші 80 родин. Тоді мало хто вірив, що можна так швидко і якісно будувати.

"Нові оселі оснащені меблями, сучасною технікою, текстилем та посудом. У планах також на території містечка побудувати школу на 600 учнів, садочок та бібліотеку", — повідомив керівник Київської обласної військової адміністрації.

Житло надається у безоплатне користування на термін до п’яти років.

Нагадаємо, у Бучанському районі Київської області відбудовують заклад загальної середньої освіти №13. Про хід будівельних робіт розповіли у Київській обласній військовій адміністрації. У закладі освіти в Бабинцях, де тривають будівельні роботи, до початку повномасштабного вторгнення російських окупантів навчалися 370 дітей. Зараз школу відбудовують коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Під час окупації будівля навчального закладу зазнала значних пошкоджень. Подробиці та фото — за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві завершили будівництво ділянки Великої кільцевої дороги. Нові ділянки Великої кільцевої дороги почали будувати з 2016 року. Фактично це є Північна об’їзна дорога столиці. Сьогодні, 5 грудня, відкрили нову частину Великої кільцевої дороги від вулиці Богатирської до Оболонського проспекту. 

Читайте також, де нове житло будують у Київській області замість зруйнованого.

Читайте также