Попа Києво-Печерської Лаври з "батюшками" затримали прикордонники

Що відомо про спробу нелегального перетину кордону

На Одещині біля кордону з Молдовою прикордонники затримали трьох порушників у рясах та одного у спортивному одязі. Подробиці розповіли у Державній прикордонній службі України, передають "Коментарі".

За даними відомства, із трьох "батюшок" лише один є кліриком, який належить до церкви московського патріархату. Саме він і забезпечив церковним вбранням двох своїх попутників. Раніше протоієрей був у казначействі Києво-Печерської Лаври. Після відселення звідти промосковської братії, він подався на Харківщину, а згодом вирішив нелегально потрапити за кордон.

"Ділки, які обіцяли перевести лжестарців через кордон, теж виявилися липовими. Вони покатали "новонавернених" човном по озеру Кагал і висадили їх на протилежному березі. Прогулянка ставком обійшлася "паломникам" у 4000 доларів з кожного", — зазначили у Державній прикордонній службі України.

На "туристів" склали адміністративні протоколи за спробу незаконного перетинання державного кордону України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що схему розкрадання коштів сектору оборони викрили у Києві. Підозрювані намагалися закупити модуль підсилення потужності, що є складовою бортової радіолокаційної станції. Цей прилад застосовують у складі бойового військового літака типу СУ-27. Подробиці — за посиланням.

Нагадаємо, що до бюджету Києва стягнули мільйони штрафів за поставку "швидких" неналежної якості. Київська міська прокуратура у виявила порушення інтересів держави під час придбання вкрай необхідних для потреб столиці карет швидкої допомоги. Цей факт мав місце в розпал світової пандемії COVID-19.

Читайте також, що у столиці на хабарі "погорів" працівник "Київводоканалу".

Читайте также