Переселенці у Києві отримали житло

Що розповіли у столичній владі

Переселенцям у Києві вручили ордери на квартири для тимчасового проживання. Про це повідомили у Київській міській державній адміністрації, передають "Коментарі".

За даними столичної мерії, житло є власністю територіальної громади Києва та надається переселенцям безкоштовно. Ордери на квартири отримали ще два десятки родин. Це сім’ї з Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей. Серед них — багатодітні сім’ї, родини, які виховують дітей з інвалідністю та де діти постраждали внаслідок воєнних дій.

У Києві зараз житла для тимчасового проживання потребують понад 1,2 тисячі родин переселенців. Для них поки що закупили 113 квартир на загальну суму майже 230 мільйонів гривень. Житло розташоване в Шевченківському, Оболонському, Голосіївському, Дарницькому, Деснянському, Подільському, Святошинському та Солом’янському районах Києва.

З початку повномасштабного вторгнення російських окупантів в Україну у Києві зареєструвалися близько 289 тисяч переселенців, з яких – майже 57 тисяч дітей. Найбільше переселенців проживають у Дарницькому районі – майже 46 тисяч, в Оболонському – понад 35 тисяч і у Святошинському – понад 33 тисячі. Цього року у Києві переселенцям вручили 111 ордерів на нові квартири для тимчасового проживання.

Нагадаємо, у Бучанському районі Київської області відбудовують заклад загальної середньої освіти №13. Про хід будівельних робіт розповіли у Київській обласній військовій адміністрації. У закладі освіти в Бабинцях, де тривають будівельні роботи, до початку повномасштабного вторгнення російських окупантів навчалися 370 дітей. Зараз школу відбудовують коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Під час окупації будівля навчального закладу зазнала значних пошкоджень. Подробиці та фото — за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві завершили будівництво ділянки Великої кільцевої дороги. Нові ділянки Великої кільцевої дороги почали будувати з 2016 року. Фактично це є Північна об’їзна дорога столиці. Сьогодні, 5 грудня, відкрили нову частину Великої кільцевої дороги від вулиці Богатирської до Оболонського проспекту. 

Читайте також, де нове житло у Київській області отримали сотні людей.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися