У Києві кардинально зміниться громадський транспорт: подробиці

У Києві планують поліпшити якість послуг, які надають приватні перевізники в громадському транспорті столиці. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Костянтин Усов, передає прес-служба КМДА.

За його словами, столична влада посилює вимоги для приватних перевізників. Він зазначив, що КМДА оголосила конкурс на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутів загального користування, в якому зможуть взяти участь лише автобуси з загальною місткістю більше ніж 50 місць.

Чиновник сказав, що вимоги до приватних перевізників з боку столичної влади посилюються перед участю в конкурсі. Згідно з новими вимогами, які відповідають міжнародним стандартам, в автобусах повинні бути зручності для маломобільних груп населення та людей з обмеженими можливостями, заборона на звукові та візуальні забруднення, наявність як мінімум п'яти кнопок для зупинки на вимогу, кондиціонери, система обігріву та додатковий простір для перевезення коляски та велосипеда.

Також в міському транспорті планують додати автоматичну систему оголошення зупинок англійською мовою з дублюванням на екранах для людей, у яких є проблеми із зором. У транспорті повинні будуть з'явитися спеціальні стенди з фотографією і даними водіями, а також даними про перевізника.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що проїзд в метро і маршрутках Києва незабаром подорожчає.

Читайте також про реконструкцію лінії трамвая від Троєщини до Дарницького вокзалу.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Александр

27 травня 2021, 11:59

""с дублированием на экранах для людей, у которых есть проблемы со зрением."" Это как?!?!?! Вы вообще сиотрите что печатаете???

Ольга

27 травня 2021, 04:15

Как изменятся условия проезда для льготных категорий пассажиров??!!

Александр

26 травня 2021, 22:07

Нужно просто увеличить количество машин общественного транспорта и обязать организации платить за своих льготников. Никаких частных перевозчиков тогда не надо

Людмила

26 травня 2021, 20:23

А почему дублировать остановки на английском? У нас, что , пол- страны англичане?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися